Management in de Zorg

“Als teamleider doe je veel op intuïtie, maar je weet bijvoorbeeld niet hoe je mensen in beweging kunt krijgen, wat wel werkt en wat niet. Die theoretische kennis doe je op in deze opleiding. Verder wist ik weinig van bedrijfsvoering en missies en visies. Nu wel!” Aldus student Annelies de Lang.

De zorg staat de komende jaren voor een aantal uitdagingen. Organisaties worden steeds meer Lean’ georganiseerd, waardoor er resultaatverantwoordelijke teams ontstaan. Zo’n team – met een operationeel leidinggevende en een integrale manager die op afstand leiding geeft - is verantwoordelijk voor het totale zorg- of dienstverleningsproces en voor een herkenbare groep cliënten. Deze ontwikkeling zorgt voor een stijgende behoefte aan mensen die leiderschap kunnen laten zien zowel op operationeel als tactisch niveau. Deze tweejarige Associate degree opleiding op HBO-niveau richt zich op alle aspecten van leiderschap.

Meer informatie over de Associate degree opleiding Management in de Zorg vind je - via een klik op de rode button naast deze tekst - op de website van Hogeschool Rotterdam (waar Rotterdam Academy onderdeel van is).