Wat is een Associate Degree?

De Associate degree is een tweejarige opleiding op hbo-niveau die praktischer is ingestoken dan de bacheloropleiding. De nadruk ligt op het leren hoe je vaardigheden toepast. Het bedrijfsleven is nauw betrokken. 

Je leert gerichte vaardigheden voor een specifiek beroep. Wanneer je bent geslaagd voor de opleiding krijg je een wettelijk erkend Associate degree diploma. Na het behalen van je diploma kun je kiezen of je (weer) aan het werk wilt of dat je wilt instromen in het derde jaar van een bacheloropleiding.

Voor wie is een Associate degree interessant?
Een Associate degree opleiding is met name interessant voor mbo-4 studenten die verder willen studeren. Dat kan direct na het afronden van je mbo-studie, maar je kunt er ook voor kiezen te starten nadat je eerst een paar jaar hebt gewerkt. De studie duurt twee jaar, en is daardoor redelijk overzichtelijk nadat je al vier jaar mbo-4 hebt gestudeerd. 
Ben je praktisch ingesteld? Dan past de Ad bij jou!
Pluspunten van een Associate degree
Als je kiest voor een Associate degree opleiding dan kies je voor een praktische opleiding op hbo-niveau. Je leert vaardigheden om je toekomstige beroep uit te voeren, aan de hand van opdrachten uit de praktijk. Je krijgt les van docenten met praktijkervaring.

Ben je benieuwd?

Kom dan eens langs op een open dag! Dan kun je met onze docenten en studenten spreken, maar kun je ook eens rondkijken in onze school!