Rotterdam Academy Business Link

“Bedrijven zijn onderdeel van goed onderwijs. Ze hebben directe invloed op de ontwikkeling van studenten: hun potentiële werknemers”

Rotterdam Academy Business Link is de brug tussen onderwijs en bedrijfsleven. We helpen om het onderwijs en de praktijk (MKB Rotterdam) te verbinden. We bemiddelen bijvoorbeeld tussen studenten en bedrijven via projecten, stages en praktijkopdrachten. Dat doen we voor alle Associate degree-opleidingen van Rotterdam Academy”, aldus John Sosrojoedo, een van de initiators van Rotterdam Academy Business Link .

Juist voor bedrijven zijn Associate degree-opleidingen en onze studenten erg interessant. Het is namelijk geen reguliere opleiding met een vast lesprogramma. Studenten kunnen zelf een stempel op de inhoud van hun studie drukken door opdrachten direct uit de praktijk te maken voor bestaande organisaties/bedrijven. Onze studenten beschikken niet alleen over boekenkennis. Het zijn bewuste, zelfstandige studenten die niet alleen een goede theoretische basis hebben, maar ook direct met een tasje ervaring aan de slag gaan. Ze zijn direct klaar om te gaan! En dat biedt kansen voor de bedrijven waar wij en onze studenten mee samenwerken. Tijdens de studie hebben onze studenten veel contact met de buitenwereld en het bedrijfsleven. Organisaties en bedrijven hebben zo de kans om al de beste studenten te kiezen, nog voordat ze de arbeidsmarkt opgaan.