Over Rotterdam Academy

Rotterdam Academy is het onderdeel van Hogeschool Rotterdam waar Associate Degree opleidingen worden aangeboden. Rotterdam Academy is een samenwerkingsverband tussen Zadkine, het Albeda college en Hogeschool Rotterdam. Een goede overgang van mbo naar hbo-niveau staat centraal.  

Rotterdam Academy gelooft in een goede samenwerking tussen onderwijs en het bedrijfsleven. Dat betekent dat we intensief samenwerken met bedrijven en instellingen. Als student ben je veel bezig bent met praktijkopdrachten en je leert waar bedrijven in de beroepspraktijk behoefte aan hebben. Na het afronden van je opleiding ben je direct inzetbaar voor je toekomstig werkgever.

Waarom zou ik voor een studie bij Rotterdam Academy kiezen?
Je hebt je mbo-4 afgerond en wilt verder studeren. Kies je dan automatisch voor een vierjarige bachelor? Dat hoeft niet per se. Je kunt er ook voor kiezen een tweejarige Associate degree opleiding te gaan doen. Als je je opleiding hebt afgerond kun je aan het werk, maar kun je ook kiezen of je verder wilt studeren. Dan kun je instromen in jaar drie van een aanverwante bacheloropleiding.
Bij Rotterdam Academy staat leren in de praktijk centraal. Dat zorgt voor een goede aansluiting op wat je op het mbo al hebt geleerd. Daarnaast wordt je bij Rotterdam Academy begeleid in het ‘leren leren’ op hbo-niveau. Jouw ontwikkeling staat voorop en de docenten doen er alles aan om ervoor te zorgen dat jij die stap verder komt in je carrière. Dat betekent dat je in een kleinschalige omgeving veel persoonlijk contact met docenten hebt, intensieve Studieloopbaancoaching krijgt, maar ook dat je veel met medestudenten samenwerkt. Dat gaat in de beroepspraktijk immers ook zo.

Ben je benieuwd?
Kom dan eens langs op een open dag! Dan kun je met onze docenten en studenten spreken, maar kun je ook eens rondkijken in onze school!