Studenten over de Associate Degree

Als je nadenkt over het volgen van een Ad-studie, ben je vast benieuwd hoe onze studenten hun studie ervaren of hebben ervaren. Wat vinden onze studenten? Wij vroegen het even na!

Als je leven op een bepaalde manier loopt, dan ga je niet meer beginnen aan een 4-jarige hbo opleiding. Mbo is een basis opleiding. Mensen die eerder de kans niet gekregen hebben, kunnen hem met deze opleiding wel pakken, waardoor je meer op hbo niveau geschoolde mensen in verschillende disciplines krijgt.
Dorien van Zijl (studentlid opleidingscommissie Ad Pedagogisch Educatief Medewerker)

Het is geen mbo opleiding. De Associate degree vraagt veel meer van je. 
Nohely Luz, (studentlid opleidingscommissie Ad Ondernemen)

Werkgevers stellen tegenwoordig hogere eisen aan hun werknemers en vinden het steeds belangrijker dat medewerkers een hbo werk- en denkniveau bezitten. Mijn werkgever heeft mij in staat gesteld om een opleiding te volgen die aan dit niveau voldoet, aan het hoger onderwijs.
Michelle Pico (Alumnus Ad Officemanagement)

Ik heb gekozen voor de opleiding Ad Officemanagement aan Rotterdam Academy, omdat ik op zoek was naar een opleiding op niveau. Hiermee bedoel ik een opleiding die mij zou uitdagen op een hoger niveau. Ik heb zelf havo afgerond, dus een mbo-opleiding zou voor mij onder niveau zijn. 
Brenda Huynh (Alumnus Ad Officemanagement)

De overstap van mbo naar hbo Bachelor is voor mijn gevoel makkelijker na het volgen van een Ad, omdat je dan al weet hoe het hoger onderwijs eruit ziet en wat je ongeveer kan verwachten. 
Sandhia Soekhoe (student Ad Officemanagement)

Als voormalig mbo’er keek ik op naar de mensen die een hbo-opleiding hadden gevolgd of nog volgden. In mijn ogen volgden deze mensen les op een “volwassen” instituut.  Ik heb toen de keuze gemaakt om mijn vaste baan op te zeggen en de opleiding Ad Ondernemen te gaan volgen. Vanaf het moment dat ik les ging volgen bij de Rotterdam Academy wist ik dat ik de juiste keuze had gemaakt. Alleen al om de sfeer die er hing. Men was met de toekomst bezig en docenten behandelden mij als toekomstige ondernemer.
Naomi Jagers (Alumnus Ad Ondernemen)

We krijgen vakinhoudelijk materiaal dat hbo waardig is. Zowel qua inhoud als ook de docenten om het best mogelijke onderwijs te geven. Het is hbo denkniveau. Bij een mbo instelling wordt je aan de hand meegenomen. Een Ad is een combinatie van theorie en toepassing in de praktijk. Dat maakt een Ad zo uniek.
Olav Kroon (Studentlid opleidingscommissie Ad Crossmediale Communicatie)

De afgelopen twee jaar hebben we met een klein gezelschap ambachtsmannen en -vrouwen ons kunnen ontwikkelen op conceptueel gebied. Dit wordt ons niet aangeboden op mbo-niveau. Studenten van Arts & Crafts maken projecten van grote kwaliteit; zij maken die op hoog tempo, met behoud van de specifieke kwalitatieve ambachtsvaardigheden. Studenten worden door hun docenten extra uitgedaagd op conceptueel vlak, waardoor hun projecten tijdens erg aanspreken bij zowel de HBO docenten als studenten, potentiële klanten, kenners en liefhebbers. 
Niels Verschuren Studentlid opleidingscommissie Ad Arts& Crafts)

Hogeschool Rotterdam staat beter dan een mbo-school op je CV. Je wordt serieuzer genomen als je je opleiding op een hbo hebt gedaan. De instelling van studenten bij de HR is ook anders dan bij het mbo. Hbo studenten zijn serieuzer. Fadim Akbay (Studentlid opleidingscommissie Ad ICT Servicemanagement)

Bij het MBO werd je nog aan het handje genomen, nu moest ik veel meer zelf doen. Tijdens de Ad ben ik zelfstandiger geworden en heb ik ook een andere manier van denken geleerd.
Sander van Ruijven (Alumnus Ad Maintenace & Mechanics)

Tijdens deze opleiding ben ik me veel bewuster geworden van mijn eigen handelen. Dat komt door de vele projecten met andere studenten en door het vak ‘professionele vorming’. Ik kan nu veel beter samenwerken.
Leon Zuidweg, (Alumnus Ad ‘ICT Service Management’)

Een Ad opleiding op het hbo vergroot de kans op doorstuderen en een bachelor behalen. Een Ad is een verrijking.
Manon de Joode (studentlid IMR Rotterdam Academy)